Wingsurfen: van het ontstaan tot het gebruik

Wingsurfen: van het ontstaan tot het gebruik

mei 8, 2022 0 Door Buffalo Websites

In de zomer staan de stranden er vol mee, mensen die aan het wingsurfen zijn. Wingsurfen is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en in een stroomversnelling gekomen. Toch kent de watersport een rijke geschiedenis. Had je graag meer willen weten over wat wingsurfen is? In dit artikel leggen wij je alles uit over de nieuwe trend wingsurfen. Hoe is het ontstaan, wat is het eigenlijk, wat heb je nodig om te kunnen wingsurfen en nog veel meer. Alles wat jij moet weten over deze prachtige sport lees je in dit artikel.

Wat is wingsurfen nu eigenlijk precies?

Wingsurfen is een watersport die over is komen waaien vanuit Hawaii en is de nieuwste watersport van dit moment. Wingsurfen kun je zien en vergelijken met sporten als golfsurfen kitesurfen en windsurfen. Het wordt dan ook vaak omschreven als een combinatie van deze sporten. Van al deze sporten lijkt wingsurfen toch echt het meest op windsurfen, alleen is wingsurfen over het algemeen net wat makkelijker. Wingsurfen bestaat namelijk maar uit twee onderdelen en neemt zo minder ruimte in beslag.

Wat heb je nodig om te kunnen wingsurfen?

Bij wingsurfen heb je gelukkig niet zo veel nodig om te kunnen beginnen. Naast natuurlijk een mooi strand, wat wind en aardig wat water heb je namelijk alleen maar een vlieger nodig en een SUP, oftewel een wingsurfboard. Ben je een beginnende wingsurfer? Kies dan een board met voldoende volume. Heb je al wat meer ervaring? Kies dan voor een speciaal wingboard. Go to https://allesvoortravel.nl/de-ardennen-is-een-must-voor-iedereen-die-van-een-sportieve-vakantie-houdt/

Wingsurfen leren

Wingsurfen is niet alleen een hartstikke leuke sport om te beoefenen, het is ook nog eens relatief eenvoudig om te leren. De enige vereisten zijn dat je niet bang bent om nat te worden en van avontuur houdt. Wil jij beginnen met wingsurfen? Ga dan eens op les!

Windsurflessen

Naast wingsurfen is windsurfen nog altijd een razend populaire sport in Nederland. Elke zomer zien we weer stranden vol met windsurfers. Wil jij op windsurfles? Neem dan nu contact op met Funsport Makkum.