De Ardennen is een must voor iedereen die van een sportieve vakantie houdt

De Ardennen is een must voor iedereen die van een sportieve vakantie houdt

mei 12, 2022 0 Door Buffalo Websites

Er zijn tal van verschillende soorten vakanties die je kan houden. Sommige mensen kiezen voor een vliegreis naar een warme bestemming om te genieten van een zogeheten zon, zee en strandvakantie en anderen verkiezen een kampeervakantie in de natuur met volop activiteiten. Voor een actieve en sportieve vakantie hoef je helemaal niet lang in de auto te zitten want bij onze Zuiderburen in België bevindt zich een van de beste bestemmingen voor dit type vakantie.

De Ardennen biedt met haar prachtige natuurschoon en vergezichten niet alleen adembenemende uitzichten, maar ook tal van mogelijkheden voor outdoor sporten. Wanneer je van actieve vakanties houdt dan is dit gebied een absolute must go!

In de Ardennen vind je diverse wandel- en fietsroutes voor alle niveaus

In de Ardennen vind je diverse campings die vaak gelegen zijn in de buurt van pittoreske dorpjes waar je ook af en toe boodschappen kan doen of eens lekker uiteten kan. Sommige campings liggen bovendien aan een rivier. Een heerlijke verkoelende duik na een dag wandelen of bijvoorbeeld mountainbiken is natuurlijk een ultiem vakantiegevoel.

Tip: mountainbiken Ardennen

Er zijn door het hele gebied heen tal van wandel en fietsroutes te vinden voor alle leeftijden en niveaus. Ook voor mensen die van adrenaline houden en meer extreme sporten beoefenen is de Ardennen een topbestemming met haar diverse abseiling-, kano- en rafting- mogelijkheden.

De Ardennen biedt alle voorzieningen die je nodig hebt voor een actieve vakantie

De relatief korte rijafstand maakt de Ardennen niet alleen de ideale bestemming voor een actieve zomervakantie, maar biedt dit ook mogelijkheden om voor een korte midweek even lekker in de natuur bezig te zijn. Er zijn in het gebied allerlei soorten accommodaties te vinden van chalets tot kampeerboerderijen en van hotels tot campings.

Uitgelicht: wandelvakantie Ardennen

De Ardennen is als bestemming voor outdoor vakanties geschikt voor alle leeftijden en groepsgroottes. Naast gezinnen en jonge stellen leent het gebied zich ook zeer goed voor grotere groepen, zoals studentenreizen en werkweken. Het prettige aan het gebied, is dat het zeer goed ingericht is op toerisme en dat je zeer eenvoudig toegang hebt tot alle activiteiten en je bijvoorbeeld ook in de verschillende dorpen de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld een mountainbike te huren.